Het is tijd om ons te verdiepen in geweld onder hoogopgeleiden, een verborgen doelgroep

Maatschappelijke partners Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond en stichting Dona Daria organiseerden een online programma over geweld tegen vrouwen in Rotterdam op 25 november 2020. Ik mocht de keynote verzorgen en sprak specifiek over de doelgroep van de hoogopgeleiden.

Welke eigen beelden belemmeren bij hulp vragen? Hoe goed zijn ze in beeld bij instanties? Wat zegt de aversie tegen instanties? Welke opvattingen en definities aan de kant van hulpverlening zitten in de weg? Wat als het samenkomt in de uitvoering? En hoe dan wel, wat hebben we te doen?

.

Mooi om te horen gisteren Ester. Dank, heel herkenbaar! Ik praat graag een keer met je door hoe we dit kunnen meenemen in onze ideeën voor het opzetten van een netwerk met ervaringsdeskundigen in Rotterdam.

.

Bedankt voor je verhaal Ester! Het heeft mij echt aan het denken gezet. We moeten allemaal het gesprek gaan voeren. Taboes doorbreken. Het is tijd om ons te verdiepen in geweld onder hoogopgeleiden. Ook jouw suggestie om het onderdeel te maken van goed werkgeverschap neem ik mee.

.

Ik heb je gezien Ester! Dank voor de inspiratie. Laten we zeker verder praten over de verborgen doelgroep die jij zo treffend beschrijft!

.

Ik hoop dat vrouwen waaronder juist ook hoogopgeleide vrouwen en vrouwen met partners in topfuncties zich meer gaan uitspreken! Het wordt tijd dat we taboe rond huiselijk geweld gaan doorbreken. Dank Ester voor je aangrijpend en doordringende Keynote. 🍀

.

Ester, dank voor je aangrijpende woorden. Door jouw verhaal voel ik hoop dat we weer een stuk verder kunnen komen in de aanpak huiselijk geweld. Knap dat jij ervoor kiest om je verhaal te delen en daarmee anderen helpt. Essentieel om ons te verdiepen in het geweld onder hoogopgeleiden samen met ervaringsdeskundigen. 🙏

.

Dank voor het delen van je verhaal en ik heb enorm veel respect en bewondering voor je hoe je hiermee naar buiten komt en gaat staan. Je hebt me aangemoedigd om ook mijn verhaal te delen. Ik voelde als vrouw maar vooral als professional veel schaamte. Ik moet ook bekennen dat ik de impact van stalken en bedreigen als hulpverlener zwaar heb onderschat. In dat opzicht ben ik blij met mijn ervaring.

 


- Veilig Thuis Rottterdam Rijnmond en Stichting Dona Daria

Ester Wijnen Spreekt

Crevecoeur 6
5221 CE  ‘s-Hertogenbosch


  06 - 306 21 372
 ester@esterwijnen.nl

Volg mij op