Stop geweld tegen vrouwen

Konden we alle bomen maar oranje kleuren. Deze oranje boom staat voor de situatie die iedere vrouw ervaart als ze wordt geconfronteerd met geweld. Laten we elkaar beschermen als een bos.

Wauw, dacht ik toen ik deze kaart ontving. Het beeld trof me. Ik hou van bomen. Vloeiend samengebracht in dit schilderij, bomen en het oranje thema van Orange the World. Echt prachtig! Zowel beeld als symboliek.

Steun de campagne ‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’ en kijk op de website van Orange the world. Je kunt er o.a. een petitie tekenen en verschillende dingen bestellen waarvan een deel van de opbrengst ingezet wordt tegen geweld.

De campagne is nu tijdens Covid-19 harder nodig dan ooit. In gezamenlijke organisatie door UN Women van de Verenigde Naties, Soroptimisten en Zonta. Van 25 november, internationale dag geweld tegen vrouwen en meisjes tot en met 10 december, internationale dag van de mensenrechten.

Wereldwijd worden gebouwen in het oranje licht gezet. De kleur van warmte, hoop en de rijzende zon. Het straalt warmte, kracht en actie uit. Dat is helemaal waar ik voor sta.

En hoe geweldig is het, dat ik nu op diverse plekken bij mag dragen aan deze campagne door deel te nemen aan panelgesprekken, het geven van een lezing of meedenken over de aanpak. 

Schilderij gemaakt door Ella Steenmeijer, beeldend kunstenaar en Zonta-lid. Haar website staat vol prachtige bomen die een lust voor het oog zijn.


 Teken hier de petitie 2020

Ester Wijnen Spreekt

Crevecoeur 6
5221 CE  ‘s-Hertogenbosch


  06 - 306 21 372
 ester@esterwijnen.nl

Volg mij op