Stratego voor vrouwen

Eigenlijk, hoe kom je als vrouw aan de top. Nu denk ik bij deze kreet aan overeind blijven in het systeem van de hulpverlening.

De verhalen die ik beluister van de vrouwen die langjarig verwikkeld zijn in trajecten en onder de loep liggen van jeugdbescherming, jeugdhulp of de ggz. Waar ze moeten balanceren om in de juiste modus te blijven in het belang van de kinderen.

Je emotie laten zien kan een risico zijn want dan bevestig je het beeld van de hysterische ex. Koel blijven om je verstand erbij te houden en het overzicht niet te verliezen, heeft het risico van de kille kikker. Beide zijn voer voor de ex-man die alles externaliseert. Want het ligt nooit aan hem. De hulpverlening ‘bestraft’ deze vrouwen soms als ze het niet door hebben.

Stratego dus. Je overweegt je reacties, je moves en je communicatie.

Voor wie, als omstander, nu van alles denkt en voelt hierbij… Dit kost echt bakken met energie. Je hebt je zelf overeind te houden. Want als jij instort, stort het zaakje in. En je wil er als moeder wel zijn voor je kinderen. Ze hebben je nodig. En ja, liefst ook hun vader. Maar dat ligt uitermate complex als daar de dreiging vandaan komt.

Ik maak een diepe buiging voor deze vrouwen. Zij zijn intelligent en kunnen veel aan. Maar dat wordt niet altijd zo gezien.


 Reageer hier via LinkedIn

Ester Wijnen Spreekt

Crevecoeur 6
5221 CE  ‘s-Hertogenbosch


  06 - 306 21 372
 ester@esterwijnen.nl

Volg mij op