Persbericht: ‘LinkedIn-sensatie’ Ester Wijnen vertelt het héle verhaal

Sterk, slim – en jarenlang mishandeld

Hilversum – Twee keer begon Ester Wijnen een nieuw leven: in 2004, toen ze na acht jaar uit haar gewelddadige huwelijk durfde te stappen, en nógmaals in 2020, toen ze haar verhaal via platform LinkedIn deelde en daar een ongekende storm veroorzaakte. Op 15 november 2021 zet ze de volgende stap met haar langverwachte boek. Jij bent het probleem leest soms als een thriller, maar het is vooral een inspirerend levensverhaal over huiselijk geweld, persoonlijk leiderschap, autonomie en bewustzijn.

In de zomer van 2020 maakte Ester Wijnen (1971) openbaar hoe ze – als hoogopgeleide, onafhankelijke vrouw – had vastgezeten in een gewelddadige relatie. Dat bleef niet bepaald onopgemerkt. Haar bericht bereikte meer dan een miljoen mensen en ze kreeg meer dan 20.000 reacties. Ze werd, naast mensen als Ahmed Marcouch en Diederik Gommers, verkozen tot een van de LinkedIn Top Voices 2020; dé bepalende namen in discussies over belangrijke maatschappelijke thema’s. Ze raakte duidelijk een snaar, in een tijd waarin huiselijk geweld, mede door de coronacrisis, hoog op de agenda staat en femicide (en de rol van partners en ex-partners daarin) ook in Nederland als een serieus probleem wordt erkend. In een kwestie van maanden groeide Ester uit tot de stem en het gezicht van een beweging die zich inzet voor de strijd tegen deze fenomenen.
In Jij bent het probleem vertelt Ester het hele verhaal achter de korte boodschap die vorig jaar zoveel losmaakte. Het is een voor velen herkenbaar boek dat duidelijk maakt dat geweld in vele vormen komt, dat ervan wegvluchten niet makkelijk is en dat het zeker niet automatisch ophoudt als de relatie wordt beëindigd.

Noot voor de redactie: aanvragen recensie-exemplaren, high-res beeldmateriaal en interviewverzoeken graag via contact@growingstories.nl en/of support@growingstories.nl. Reactie volgt altijd binnen een uur.

Jij bent het probleem
Auteur: Ester Wijnen
Uitgeverij: GrowingStories
380 pagina’s
Verkoopprijs: € 24,50


 Bestel hier je boek

Ester Wijnen Spreekt

Crevecoeur 6
5221 CE  ‘s-Hertogenbosch


  06 - 306 21 372
 ester@esterwijnen.nl

Volg mij op